1st Softmod, now how do I run certain games?

Discussion in 'Wii Game Ripping, Custom Mods' started by HookeyStreet, Nov 15, 2009.

  1. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    I did my first softmod last night on a 3.4E console. Ive got all the backup loader channals but cant get New Super Mario Bros to run (it just green screens)
     
  2. 128
    0
    0
    spooky37

    spooky37 Loyal Member

    Joined:
    Oct 9, 2005
    New super mario bros has a new type of copy protection on it, it wont run off disc unless you are using cios rev 15 (which is reported to be buggy so I would stick with 14 for the time being) and neo gamma rev 8 beta. It has been reported to work with some mod chips.
    It will however run off a usb hdd using neo gamma rev 7 and cios 14. If you decide to use a usb hdd make sure you replace the main.dol file in the new super mario bros game image otherwise it will not run.
     
  3. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Cool, so its possible that it will work from disc soon? Its simpler for my kids to work then lol
     
  4. 128
    0
    0
    spooky37

    spooky37 Loyal Member

    Joined:
    Oct 9, 2005
    The only way it runs off disc is with cios rev 15 and neo gamma rev 8 beta. That wont change and will be the same for many games to come i'm afraid.
     
  5. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Cool, how do I get my system to this level? I only just softmodded the console using this guide, nothing else: http://wiiguide.co.cc/
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2009
  6. 128
    0
    0
    spooky37

    spooky37 Loyal Member

    Joined:
    Oct 9, 2005
    You say you have modded your system so i'm assuming you have the homebrew channel. Get a copy of cIOS38_rev15-Installer and install it (network install requires internet access and wad installation requires IOS38-64-v3867.wad to be on the root of the sd card) then grab a copy of neo gamma rev 8 beta 10 from here:
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=175361&pid=2204466&st=0&

    Run neo gamma rev 8 beta 10 from the sd card then load your disc.

    Enjoy.
     
  7. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Hi, thanks for replying btw. Yes, Ive got the Homebrew Channel and Im now downloading cIOS38_rev15-Installer. So I then put the IOS38-64-v3867.wad file to the root of an SD card and launch it from the Homebrew Channel?

    EDIT: Ive got that file, but all I see is 'cIOS38_rev15-Installer.dol', no .wad file :(
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2009
  8. 349
    0
    0
    snake2

    snake2 Loyal Member

    Joined:
    Jul 3, 2006
    rename cIOS38_rev15-Installer.dol to boot.dol then run it, it will dl the wad you need from the nintendo update server
     
  9. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Ive turnt the internet connection off on my Wii so I dont get down any unwanted updates......should I enable it just this once?

    EDIT: Ive just realised, Internet settings and WiiConnect24 are different, so aslong as WiiConnect 24 is swithced off I can safely get down the file I need. (I think lol)
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2009
  10. 128
    0
    0
    spooky37

    spooky37 Loyal Member

    Joined:
    Oct 9, 2005
    Enable you connection install cios rev 15 then disable it, install/run neo gamma rev 8 beta 10.

    Done.
     
  11. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Hi, thanks for all your help ;)

    Ive managed to update the cIOS 15 and Im now going to attempt to install NeoGamma.....I take it thats done teh same way as the cIOS update?
     
  12. 349
    0
    0
    snake2

    snake2 Loyal Member

    Joined:
    Jul 3, 2006
    You can use USB Loader GX rev830 to play it from USB
     
  13. 338
    0
    0
    HookeyStreet

    HookeyStreet Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Thanks, but Ive hit a wall again. When I try to install NeoGamma it says it intended for IOS rev14 but Im on rev10 :confused:
     
  14. 349
    0
    0
    snake2

    snake2 Loyal Member

    Joined:
    Jul 3, 2006
    you must not have installed cIOS rev 15 properly then try reinstalling it
     
  15. 128
    0
    0
    spooky37

    spooky37 Loyal Member

    Joined:
    Oct 9, 2005
    You should be on 15 and make sure you get neo gamma beta 8 rev 12 (12 is now the latest). Just run neo gamma straight from the memory card, or if you can find a wad file install it as a channel using wad manager 1.5.
     
    Last edited by a moderator: Nov 17, 2009

Share This Page