GCoS now auto-reloads backups without restarting!

Discussion in 'Gamecube Modifications & General Discussion' started by emu_kidid, May 13, 2006.

  1. 643
    0
    0
    emu_kidid

    emu_kidid New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Home Page:
  2. 62
    0
    0
    Paterchon

    Paterchon New Member Loyal Member

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Home Page:
    This Idea is great.
    I can not wait.

    Bye
     
  3. 46
    0
    0
    DRK

    DRK New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Home Page:
    Me too! :)
     
  4. 1,952
    0
    0
    CZroe

    CZroe New Member Loyal Member

    Joined:
    Nov 8, 2003
    Occupation:
    Security guard and student
    Location:
    Newnan, GA, USA
    Home Page:
    Is it possible to load more than one copy of GCOS on a mem card and select the one you want from within the one that booted first? ie, load GCOS 1.4 from memory card where I can then choose to load GCOS 1.5 for a multi-disc game or the modified GCOS 1.5 for the game reset and reload feature? I understand that the game reloading code is not needed for AR memcard users (mostly for the PSO folks, but I will be using both). It'd be sort of a brute-force way around the current versions not being able to detect if a game is part of a two-disc set or a stand-alone disc.

    Also, considering that the game behavior normaly requires that you close the lid with the same disc in it, could this crash the game if you accidentally opened the lid? I've never understood how an Action Replay can occupy the same memory that a game expects to be free and use system resources without crashing the game. I imagine that it's like real-time DOS applications competing for resources. There is no operating system managing it!
     
    Last edited by a moderator: May 14, 2006
  5. 643
    0
    0
    emu_kidid

    emu_kidid New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Home Page:
    I'll simply code in that if the game is still the same after opening closing the lid, then just resume. This will make it work for 2 disc games perfectly too as they contain the same gameID.
     
  6. 643
    0
    0
    emu_kidid

    emu_kidid New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Home Page:
    I've been testing it out, I managed to go from Metroid Prime 2 to Snes9xGC :p
     
  7. 0
    0
    0
    him_valo

    him_valo Guest

    great news!
    I've always wondered whehter this was possible but now it seems it is :D

    anyway keep up the fantastic work and i can't wait for the first release ;)
     
  8. 14
    0
    0
    Neosophist

    Neosophist New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 22, 2005
    The simplest ideas are always the best, even if they are hard to implement!

    What a great and useful idea :)
     
  9. 0
    0
    0
    Hobbes

    Hobbes Guest

    sweet work!
     
  10. 46
    0
    0
    DRK

    DRK New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Home Page:
    Do you already have a rough estimate when we can expect the next (beta) relase of GCOS? Excuse me for asking but I can't wait to let this 'new' feature hit my GameCube! :cool:
     
  11. 687
    0
    0
    NeoNight

    NeoNight New Member Loyal Member

    Joined:
    Jan 26, 2004
    Home Page:
    niiiice. Great job emu kidd!
     
  12. 76
    0
    0
    CUBERT

    CUBERT New Member Loyal Member

    Joined:
    Feb 19, 2004
    Home Page:
    Wow great work.....now all it's missing is to get ride of first booting with AR disk. If it's possible to boot another game without it....why not at first place?

    Continu Emu_kidid you are the best.
     
  13. 7
    0
    0
    TaSpain

    TaSpain New Member Loyal Member

    Joined:
    May 5, 2006
    Loading GCOS without MODChip

    Hello, I am beginning in this. At the outset by the emulation in Gamecube, I made the step do an Adapter to me SD for Gamecube.

    I knew the existence GamecubeOS, and the possibility of loading it from a SDcard Card.

    My tests, have taken to me to try to load a DVD-R of 8cm Verbatim, with diverse files, including some *.dol, to execute them from the GCOS.

    I cannot mount the DVD-R iso9660, in this way.

    Yes I have been able to load Backups, ISO/GCM, burned in the Mini DVD-R, to 2X, because to 4X they fail the reading.

    Of four Titles, single I have been able to load two of them.

    I am using GCOS 2 Disc Libogc Public Beta, because not with himself nothing from version 1.5 .

    CAN HELP TO SOLVE THE FAILURE ME?

    Spanish user - TaSpain (From Spain)
     
  14. 643
    0
    0
    emu_kidid

    emu_kidid New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Home Page:
    Since you are a softmod user, you probably dont want to open up your gamecube but you may want to research "tweaking the laser pot"
     
  15. 0
    0
    0
    him_valo

    him_valo Guest

    Any news on a teaser release of this? i don't want to sound like i'm rushing you to release this because i'm not! I appreciate all the hard work you put into GCoS and i can't wait to see this new version
     
  16. 643
    0
    0
    emu_kidid

    emu_kidid New Member Loyal Member

    Joined:
    Mar 9, 2005
    Home Page:
    It's on it's way. Right now there's a bit of work involved in making it do the reloading process more than one time, because it is lost in memory after it is done more than once.
     
  17. 0
    0
    0
    DaiG[O]

    DaiG[O] Guest

    I still hope for a normal viper version in a simple .vgc flashable format ;)
     

Share This Page