HOWTO: NES Emulator on Xbox 360

Discussion in '360 Game Ripping, Custom Mods' started by soulplane, Apr 7, 2006.

  1. 0
    0
    0
    soulplane

    soulplane Guest

    Hi all,

    I've attached a great PDF tutorial on how to get the NES emulator working on the Xbox 360 console, it comes complete with pictures! :)
     
    Last edited by a moderator: Apr 7, 2006
  2. 0
    0
    0
    soulplane

    soulplane Guest

    thanx for the sticky
     
  3. 0
    0
    0
    Helack101

    Helack101 Guest

    nice! I am leeching it ! :)
     
  4. 0
    0
    0
    soulplane

    soulplane Guest

    good nice 1 m8
     
  5. 16
    0
    0
    gunny

    gunny Loyal Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Home Page:
    Can this be done without Media Center
     
  6. 0
    0
    0
    soulplane

    soulplane Guest

    no i dont think so m8 sorry
     
  7. 0
    0
    0
    shinnster

    shinnster Guest

    Quality, thank yo for sharing this dude :)
    Do you know if you can do this with the snes emulator as well?
     
  8. 2,402
    0
    0
    Jason Voorhees

    Jason Voorhees Loyal Member

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Location:
    Crystal Lake
    Home Page:
    im using Vista version 5384 and it has Media Center. will it still work? and i have a question.

    do i have to take anything apart?
     
  9. 46
    0
    0
    Untouchable757

    Untouchable757 Loyal Member

    Joined:
    Aug 25, 2006
    thanks but what do you load it as.
     
  10. 0
    0
    0
    monias2006

    monias2006 Guest

    media edition?

    I'm running a XP SP2 will this work?????
     
  11. 50
    0
    0
    Goldfingiz

    Goldfingiz Loyal Member

    Joined:
    Aug 8, 2005
    Hey guys i'm having some trouble with this. It's all installed correctly and it opens in my 360, but when I go to refresh the rom list, the window to run process.vbs pops up.

    When I select the emulator in media center on my PC nothing happens. If I run AutoNav.htm directly, it'll open and I can run process.vbs, but nothing happens after that. The roms never show up. Any ideas?
     
  12. 2,402
    0
    0
    Jason Voorhees

    Jason Voorhees Loyal Member

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Location:
    Crystal Lake
    Home Page:
    it will only work with XP Media Center.

    *edit*
    ive got it working. but, when i try to load a rom. it tells me its the wrong one.

    *edit2*
    now its telling me that the emulator is out of date.
     
    Last edited by a moderator: Nov 5, 2006
  13. 0
    0
    0
    GI_Josh

    GI_Josh Guest

    Ok, so the pdf is terribly written and hard to understand, and it only tells you how to get it going on your comp. not your 360. How do I play this on my xbox?
     
  14. 2,402
    0
    0
    Jason Voorhees

    Jason Voorhees Loyal Member

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Location:
    Crystal Lake
    Home Page:
    ive been waiting for help over 7 months.
     
  15. 0
    0
    0
    adas1023

    adas1023 Guest

    lol 7 months really!, unlucky, maxconsole forums are really **** sometimes
     
  16. 3
    0
    0
    Shadowblind

    Shadowblind Loyal Member

    Joined:
    Jan 21, 2007
    Im new to this whole 360 homebrew, but not new to homebrew, but I have a few questions.

    1) Where or how do I get Media Center?

    2) How do I connect The 360 to my computer?
     
  17. 548
    0
    0
    rchris710

    rchris710 Loyal Member

    Joined:
    Mar 17, 2006
    Media center is a specific kind of windows that you have to buy at a store and in this context the xbox 360 is connected to the pc with the ethernet port(rj45 cable network cable whatever) via a router or hub.
     
  18. 820
    10
    0
    InsaneNutter

    InsaneNutter Loyal Member

    Joined:
    Aug 21, 2005
    Occupation:
    Full time student
    Location:
    Yorkshire, England
    Home Page:
    Get MCE 2005 and see if it works with that as that what its designed for, or try using the final version of Vista and not a beta build.

    Buy Windows Vista Home Premium or Ultimate Edition and it will come with it.
    As for connecting the 360 to your pc get a crossover cable, plug one end in your pc’s network card and the other in the 360’s... then enable ICS (internet connection sharing) or give your pc’s network card an ip address.
    If you have a router just a standard Ethernet cable will get the job done.
    Then all you need to do is tell the 360 to look for a pc to connect to, then once its connected share some music using windows media player 11 or windows media connect and enjoy!
     
    Last edited by a moderator: Feb 27, 2007
  19. 118
    0
    0
    chkdg8

    chkdg8 Loyal Member

    Joined:
    May 15, 2007
    Occupation:
    actor/editor/forum administrator
    Location:
    Florida
    Home Page:
    There has to be a better way than just through media center. Not everybody has that.
     
  20. 0
    0
    0
    jesdaking

    jesdaking Guest

    vista media center and NES emulator heeelp!!!

    i need help from you. Vista with windows media center. dont konw where i put the emulator and where to find the emulator on the xbox360 windows media center. it saids that i have to put the NES emulator in (C) \DOCUMENTS
    AND SETTINGS \ ALL USERS \ START MENU \ ACCESSOIRES \ MEDIA CENTER \
    MEDIA CENTER PROGRAMS hmm not in vista. and how do i start the NES emulator up ind Media center. there is no option called more programs? hmm

    Plz help me
     

Share This Page