Please HELP!!

Discussion in 'Wii Game Ripping, Custom Mods' started by pskim, Jan 4, 2010.

  1. 166
    0
    0
    pskim

    pskim Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Ok, I think I finally might have bricked my wii. I was installing the ciosCorp 3.6 and while it was installing the screen suddenly went black and no response from my wii.

    So I powered off the wii and turned it back on and NOTHING! It's just a black screen. What have I done? Please, is there a was to undo the install? I do have the bootmii on my sd card and it seems to work. What do I do next? Please please help me.
     
  2. 6,312
    399
    83
    tech3475

    tech3475 Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2007
    You have two options if you have bootmii working and a backup on an SD card.

    The first I recommend is to try fixing it from the homebrew channel basically try reinstalling the system menu and its related IOS using wad manager.

    If you cant even get into the homebrew channel then you have to use the bootmii backup.

    IF bootmii isnt working then this may not be related to CiosCorp since that should only replace IOS files, not boot2.

    I suspect the reason for the brick is that if you use sys menu <4.2 then it downloaded the stub file which the system menu uses.
     
    Last edited by a moderator: Jan 4, 2010
  3. 166
    0
    0
    pskim

    pskim Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Ok, I got my wii to boot up again. I've googled everywhere to see if anyone else had the same problem as I did but it seemed that I was the only one with this problem. This is what I did.

    Luckily, I had bootmii on my sd card so I went to homebrew channel and downgraded my firmware from 4.1J to 4.0. Then I updated it again to 4.1. But from this downgrade and re-upgrading process all the necessary files that I USED to have to play some games, especially New Super Mario, were deleted and I'm getting disc read errors.

    Also, I had NeoGamma r7 installed via wad and was able to play NSM before I messed things up and now every time I click on the neogamma channel, it reboots the whole system. So I deleted the neogamma using the wad manager and tried reinstalling it but NOW, I'm getting an install error (I think it was ret=-1017). Why am I getting these error messages?

    How can I get the neogamma reinstalled again? And also, what are the needed files to install to play the NSM again? And yes, I did install the cios38 r14.

    Thanks in advance.
     
  4. 6,312
    399
    83
    tech3475

    tech3475 Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2007
    try installing Cios rev14.

    May also want to consider preloader or startpatch for region free, etc.
     
  5. 166
    0
    0
    pskim

    pskim Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    I somehow got the neogamma installed again but I dont' know why or what is causing the disc error when I install the disc of New Super mario. Before I messed it up with ciosCorp the disc channel read the disc and didn't give any disc read error and I could play by clicking on the neogamma. Now, I have to click on the neogamma first and then insert the disc or else I'll get a disc read error and have to reboot the console again.

    What file am I missing? And yes, I did install the cios r14. And tech3475, thank you for all your help so far.
     
  6. 6,312
    399
    83
    tech3475

    tech3475 Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Is your disc patched/trucha signed? Maybe you have to reapply the signing flaw to it.
     
  7. 166
    0
    0
    pskim

    pskim Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Fixed it. What I did was got Pimp My Wii and let it do the work. It replaced outdated ioses and installed ones that I didn't have. Back to normal.
     
  8. 10
    0
    0
    umit

    umit Loyal Member

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Good to hear you fixed it!:D
     
  9. 4
    0
    0
    chronic420

    chronic420 Loyal Member

    Joined:
    Feb 25, 2010
    help

    hi im having a problem gettin neogamma to start, i can click in it and click load, then nothing happenes just a black screen and the controller turns off , i miust have made a mistake installing. also when i go to the .WAD manager and try to install them i get ERROR! (ret = -2011) any suggestions ?
     

Share This Page