hit tracker

Audio Xploit FLAWED plz READ

Discussion in 'Xbox Retro Hacking / Mods & General Discussion' started by BigGanja, Sep 2, 2003.

  1. 236
    0
    0
    BigGanja

    BigGanja Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Occupation:
    Hacking my XbloxX
    Location:
    CoNsOlE ScRaPyArD
    Home Page:
    http://
    ok after doin the fonts Xploit for a friend of mine, he got clock loops so i thought FUCK this, and did him the Audio Xploit instead, heres what happened

    he was fine and happy with this but after about 3-4 weeks, THIS happened, now he says he didnt do anything but delete 2 games off his E:\ and didnt TOUCH C:\ at ALL, i believe him and went over took a look at his console

    he turns the xbox on, inserts music CD, then goes to rip the music

    but Evo-X didnt Kick in WTF !!!! the bar progressed until finish, then it said cannot copy track 9999 audio tracks are already present now he got NO music stored AT ALL and in mem manager it was eating up serious space

    So basicly it was acting like it was Satandard, but W/O the ability to rip music, PPL, PLEASE listen to me where i say WHEN u got an Xploit up and running, with Evo-X Flash the TSOP, i suggest with X2 4977,

    Thats what hes running NOW, Flashed TSOP , NO Xploit just Standard Setup with Evo-X added into C:\ and his machine is acting EXACTLY the same as my REAL modded system, also another + with flashing the TSOP is u can run your XBOX with an UNLOCKED HDD, where with the Xploit it HAS to Be locked OTHERWISE ur FUCKED !!! SERIOUSLY

    ok Peace for now, im off to do more Dash hacking/Editing !!
     
  2. 0
    0
    0
    AlcoholFuelled

    AlcoholFuelled Guest

    Ok im gonna sort of say yes and no to that.

    Yes a TSOP flash can be an EXCELLENT alternative. I myself have my TSOP flashed with a switchable BIOS (v1.1). HOWEVER if you are NOT running either a v1.0/1 then you have not option to make the TSOP switchable (due to the 256k BIOS size) and therefore must have the new hacked BIOS active at all times. This might be fine for some people BUT with those wanting to play on Xbox LIVE then this is not an option.

    So for those running a 1.2/3 and want to use the LIVE feature then a TSOP flash will be unsuitable but for the rest it will be fine.
     
  3. 236
    0
    0
    BigGanja

    BigGanja Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Occupation:
    Hacking my XbloxX
    Location:
    CoNsOlE ScRaPyArD
    Home Page:
    http://
    yea i forgot to mention that Thing about live hehe

    Check on the other thread thats about the FONTS Xploit, i said about it there

    Me personally, i dont care for Live !!

    i just use XBC and get great results, which reminds me, anyone wanna play some PAL halo online ?? giz a PM shout, i need to improve

    EDIT : NoW i use Xlink and get even better results :D
    ppl move forward to Xlink, its simply stunning
     
    Last edited by a moderator: Sep 22, 2003
  4. 236
    0
    0
    BigGanja

    BigGanja Loyal Member

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Occupation:
    Hacking my XbloxX
    Location:
    CoNsOlE ScRaPyArD
    Home Page:
    http://
    oh yea, 1 more thing, if ya not bothered about XB Live and wanna flash ya 1.3 DONT use Evo-X to do so, obtain a piece of software called Raincoat and flash the TSOP that way, my M8 i was talking about has a 1.3 console no PC and NO interest in LIVE so this method was IDEAL 4 him, depends on WHAT u actually want out of your XBOX to WHAT method i would suggest using, if ya unsure just ask, if ya fuck something up AFTERWARDS 4 the sake of NOT asking thats not our fault,

    I was new to all this once myself, so i know how ppl feel, ASK questions, and DONT be sorry afterwards :)

    PEAcE , Im off for a SplifF ......
     
  5. 0
    0
    0
    AlcoholFuelled

    AlcoholFuelled Guest

    Ill give you a shout when I get ADSL
     
  6. 0
    0
    0
    AlcoholFuelled

    AlcoholFuelled Guest

    Yeah for 1.3s use Raincoat, actually I use it for all versions. Saying that though I was flashing a 1.3 last night that would not flash through Raincoat even after I updated the .conf file BUT evox manged to do so. I beleive with the 1.2/3s certain chips need to be flashed in raincoat and some evox.
     
  7. 0
    0
    0
    catfish

    catfish Guest

    For the record, yes the audio exploit is flawed.
    I however, am always sure to point that out whenever recommending an exploit.
    As you may know, there are 4 versions of the exploit in existence. 2 CD-only versions and 2 "swapless" / CD versions. Of each type, 1 only runs Linux and 1 runs any xbe.
    The CD-only version can get corrupted on reboots and power-downs, this happens rarely but it does happen.
    I have examined the broken ST.DB and have found the pathname changed by 1 character. (linux.xbe to linux.xbg)
    The swaples version is succeptible to the same corruption as above.
    You can also corrupt it by selecting the existing soundtrack instead of "New Sountrack".
    So with that said, I only recomend the audio exploit as long as the person has another way into the box in case of corruption. (I.E. Mech Assault, 007, hot-swap or mod-chip)

    Now I feel I should warn of the dangers of flashing the TSOP.
    There is the posability of you shorting the motherboard or sparking it while soldering.
    The flash can fail, rendering your system unrecoverable without a mod-chip.

    The only fault I see with the fonts is "clock-loop", but I'm too scared of that to see if there are any more. That should be enough for some of these guys to understand.

    What it amounts to is which one is the least intrusive and the easiest to recover from in case of disaster?
    In my opinion, it's the audio exploit. It can be fixed via 007, Mech, hot-swap or mod-chip.
    The fonts can be fixed via hot-swap or mod-chip only. (waiting it out is not a fix, it's submision)
    Flashing the TSOP wrong can only be fixed by a mod-chip.
    There is not an economical fix for a fried mobo

    So guys, think about your recomendations? Because it's pinned, I feel it may lead ppl in the wrong direction.Maybe even post a warning about the dangers of other methods also. If I can save 256 Xbox's this year, it'll make me happy.
     
  8. 0
    0
    0
    BigTony

    BigTony Guest

    Hi everyone.

    I'm very new to the xbox scene. I've got a new Xbox and want to be able to play all media files, homebrew games and utilites and import games.

    I'm learning bit by bit but really still confused by all these different methods, I've found out I've got a UK PAL v1.5 (?) xbox mfd: 25/09/2003 (china) so it has the new focus chip and many ppl have had problems with the sept. batch.

    Anyway I really don't want to open it up just yet and I want to mod it by myself so what method should I use?
    I'd like for it to boot things auto without pressing buttons to activate the exloit and also I'm not bothered about LIVE.

    I'm getting a memory card and joypad extender so I can make an xbox -> pc usb lead I just need 007 or mechassualt and an exploit to choose!?! :confused:

    Thanks for any help.
     
    Last edited by a moderator: Dec 11, 2003
  9. 0
    0
    0
    wagons41

    wagons41 Guest

    Hello,

    I have managed to use the Mechassult Exploit and FTP in to my unopened Xbox

    I have tried putting in the fonts exploits and rebooting but i keep getting error code 21

    i'm not sure what to do next

    any help would be welcome
     
  10. 0
    0
    0
    catfish

    catfish Guest

    Last edited by a moderator: Dec 21, 2003
  11. 17
    0
    0
    vintage_guitar

    vintage_guitar Loyal Member

    Joined:
    Jul 20, 2003
    Home Page:
    http://
    just to be a smartass, i wouldn't reccomend a 4977 FLASH on a focus chip ;)
     
  12. 0
    0
    0
    cjfish51

    cjfish51 Guest

    SImilar

    very similar i've got probaem with Audio exploit get to loading point and boom it goes into error 21 WTF!!!!
     
  13. 0
    0
    0
    nerosis

    nerosis Guest

    What version of the m$ dashboard is on your system? Also, your kernel info would be helpful...
     
  14. 0
    0
    0
    Wolfblade12

    Wolfblade12 Guest

    I had the same problem a few days ago. A friend of my didnt know how to start the audio hack so he messed up, and it gave a 21 error (i think it was 21). So i popped in mechassault and used a save called "run linux" so it booted MXM. from there i just used the "reinstall ST.DB" feature and it worked again.:rolleyes:
     
  15. 15
    0
    0
    Magusu

    Magusu Loyal Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Audio and font are so outdated, use a UXE softmod ;)
     
  16. 396
    0
    0
    UP_PSP

    UP_PSP Loyal Member

    Joined:
    Jun 24, 2006
    Dood. Look at the original post date.
     
  17. 15
    0
    0
    Magusu

    Magusu Loyal Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Yeah i just noticed, sorry.
    But if people come here it's better for them to try a newer exploit than reading these old guides :p
     
  18. 1,274
    0
    36
    prankster

    prankster Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Occupation:
    Industrial Spraypainter
    Location:
    Falkirk, Scotland
    LOL look at the post date mate, I kinda get the impression that maxconsole does not prune their forums regularly.
     
  19. 6
    0
    0
    fxnovixe

    fxnovixe Loyal Member

    Joined:
    Sep 6, 2008
    online casinos kpm

    This is A New online casinos article,free chips, free cash and special bonus offers at online casinos you will receive a generous $2000
     
  20. 3
    0
    0
    cvvagency

    cvvagency Loyal Member

    Joined:
    Aug 9, 2008
    cheap cc, bank logins and dumps

    Our conditions :
    We accept WU, LR
    We replace bad stuff within 2 days after getting order, we do not replace if stuff was checked before sending
    More info about our service and also binlist and prices u can ask in ICQ or e-mail
    Contact to:
    Yahoo: cvvagency
    ICQ: 403243492
     

Share This Page