hit tracker

Cobra ODE games stotteren

Discussion in 'Dutch 'Cobra ODE' Support' started by vincent334, Dec 27, 2014.

  1. 6
    0
    0
    vincent334

    vincent334 Loyal Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Hallo,

    Sinds ik mijn Cobra ODE heb geïnstalleerd heb ik last van stotterende games. Dit heb ik vooral bij de Fifa game's, Fifa 13, 14 en 15, maar ook bij 'Call of Duty' stottert hij bij het begin. Bij 'The Last of Us' loopt de muziek vooral achter. Bij Fifa heb ik er niet direct last van. Zo na ongeveer 10 minuten begint hij te stotteren en als ik de game dan pauzeer en weer verder speel is het probleem tijdelijk opgelost. Maar na weer 10 minuten begint hij alweer te stotteren. Ik heb er een filmpje van gemaakt:
    https://www.youtube.com/watch?v=e1y9K5HDybE
    Ik heb de games gemount met Cobra ODE GenPS3iso_v2.5. Dit heb ik ook met de IRD files gedaan maar dat verhielp het stotteren niet. Ik heb een PS3 CECH-2004A met een versie 4.20 Cobra ODE(gekocht: 14-11-13 bij Dynamodz). Ik zit nu op firmware 2.2 maar met de andere firmware's haperden de spellen ook. Ik heb ook meerdere harde schijven geprobeerd, oa: Western Digital My Passport 500gb en een Seagate Portable External Drive 500gb. De harde schijven zijn met dubbele usb's aangesloten door een usb aan de voorzijde van de PS3 te stoppen. Heeft iemand idee waar het probleem ligt? Ik zit al ruim een jaar met dit probleem:(.

    Alvast bedankt!

    Met vriendelijk groeten,
    Vincent
     
  2. 68
    9
    8
    SeaLkeN

    SeaLkeN Loyal Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Occupation:
    Technician
    Location:
    Belgium
    Ik stel voor om allereerst aan te kloppen bij Dynamodz! (Moest je eigenlijk al ruim een jaar geleden gedaan hebben)
    En vragen het probleem op te lossen.

    Het enige wat ik kan bedenken is, dat de QSB een slecht contact maakt op het moederbord of dat de flatcables slecht maken, installatiefout dus door Dynamodz...
     
  3. 6
    0
    0
    vincent334

    vincent334 Loyal Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Ik heb hem zelf geïnstalleerd maar ik heb de Cobra ode bij Dynamodz gehaald. Ik dacht dat in eerste instantie dat het aan de schijfsnelheid lag dus ik heb het even laten rusten. Maar wat kan ik nu het beste doen? Want ik heb de kabel naar de QSB al meerdere keren aangesloten dus lijkt mij geen slechte verbinding.

    Gr. Vincent
     
  4. 68
    9
    8
    SeaLkeN

    SeaLkeN Loyal Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Occupation:
    Technician
    Location:
    Belgium
    De soldeerpunten van QSB op moederbord eens controleren ? Flatcables naar PCB en ODE controleren ?

    De ode ectra stroom geven aan de PCB?
     
  5. 6
    0
    0
    vincent334

    vincent334 Loyal Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Ik heb een soldeerloos model, dus de QSB heb ik niet. Ik heb de PCB extra voeding gegeven maar dit hielp ook niet. Ik heb de connectoren van kabel tussen de PCB en de ODE schoongemaakt met alcohol maar ook dit hielp niet.

    Met vriendelijke groeten,
    Vincent
     
  6. 68
    9
    8
    SeaLkeN

    SeaLkeN Loyal Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Occupation:
    Technician
    Location:
    Belgium
    in de config file, is daar mcu_underclock enabled ?
     
  7. 29
    1
    3
    Devian

    Devian Loyal Member

    Joined:
    Nov 30, 2013
    Indien het een defect aan de Cobra-ODE betreft waar de klant niets aan kan doen, zullen we zeker helpen maar daar lijkt het echter niet op. Ook als het door ons is geinstalleerd lossen we het probleemloos op. Ik denk dat je idem naar de MCU Underclock moet gaan kijken, deze op ''enabled'' instellen in de CFG.

    Heb verder nog nooit van dit probleem gehoord, heb wel eens gelezen dat als je de spellen door GENPS3ISO haalt MET IRD dit welleens kan gebeuren met bepaalde spellen maar heb het nog nooit meegemaakt. Ken je misschien iemand die ook een console met Cobra-ODE heeft? Misschien even jouw externe HDD daarop testen om uit te sluiten dat het daaraan ligt?
     
  8. 88
    2
    8
    Dolle

    Dolle Loyal Member

    Joined:
    May 29, 2014
    Occupation:
    None unfortunatly
    Location:
    Overhere!
    Ik herken het wel. Hier ook met Fifa wel eens gehad. En vast ook een andere game.
    Ik wijt dat echter aan heel andere dingen. En het is nu weer niet zo dat ik er heel veel last van heb,. Nee, soms gebeurd het wel eens. Net zoals je soms wel eens een boterham laat vallen. (met de peééep boterkant naar beneden, aargh!!) ;)
    Is het mogelijk, want dat is tenminste mijn idee ervan. Dat het binnen halen, of het omzetten van de game naar ISO wellicht een aantal stotters veroorzaakt?
    Ik kan me zomaar voorstellen dat als hij data ziet, die nog okay is, maar barstjes vertoond (neem eens een gerepairde file bijv.), dat ie daarover struikelt/stottert.
    Mogelijk?
     
  9. 6
    0
    0
    vincent334

    vincent334 Loyal Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Dit staat er in mijn config file:


    ###########################################
    ####### Cobra ODE Configuration file ######
    ###########################################
    # This sample cobra.cfg file lists all the options that the Cobra ODE supports
    # Each option is explained and an example is given
    # Uncomment the option by removing the # in front of it to enable the option
    #
    # Recommended configuration is :
    manager.type=browser
    manager.on_reboot=1
    eject.on_selection=1
    eject.add_menu=1
    manager.on_eject=0

    # PS3 superslim users who updated to the 4.55 firmware must also enable the protection bypass
    # and must refer to the user manual for instructions on how to use their ODE on 4.55
    #bypass.4.55=1



    ################
    # manager.type
    # Sets the type of manager for game selection.
    # Options are :
    # disabled: Manager is disabled, iso game is loaded directly from game.path option
    # homebrew: Cobra Manager is loaded. Requires manager.iso file (default)
    # custom: A custom manager is loaded. Requires manager.iso file and iso.X options
    # custom: A custom manager is loaded and /COBRA directory is populated. Requires manager.iso file and iso.X options
    # browser: Cobra Browser is generated. Requires browser.iso file
    #manager.type=browser

    ################
    # manager.on_reboot
    # Return to manager mode when the PS3 reboots
    # Default value is 0
    #manager.on_reboot=1

    ################
    # manager.on_eject
    # Return to manager mode when a disc is ejected
    # Default value is 1
    #manager.on_eject=0

    ################
    # game.path
    # Sets the path of the iso to load if manager.type=disabled is set
    #game.path=/PS3_GAMES/game.iso

    ################
    # manager.disctype
    # Defines the type of disc to appear when the manager is loaded
    # This is useful for increased stealth by making the browser appear as a bluray disc
    # or for experimenting with custom managers appearing as ps1 games or DVD movies for example
    # Options are :
    # cd: Appear as a burned CD-ROM
    # dvd: Appear as a burned DVD
    # bd: Appear as a Bluray Disc
    # ps1: Appear as a PS1 game
    # ps2: Appear as a PS2 game
    # ps3 : Appear as a PS3 game (default)
    #manager.disctype=ps3

    ################
    # game.disctype
    # Defines the type of disc to appear when an iso is loaded
    # This is only useful for experimenting with custom types of discs when the game is of a different
    # type. Like for example, a PS2 game appearing as a DVD data disc to explore its content from the XMB
    # Options are :
    # cd: Appear as a burned CD-ROM
    # dvd: Appear as a burned DVD
    # bd: Appear as a Bluray Disc
    # ps1: Appear as a PS1 game
    # ps2: Appear as a PS2 game
    # ps3 : Appear as a PS3 game
    # If the value is not set, the default setting will depend on the type of iso being loaded
    #game.disctype=ps3

    ################
    # iso.X.sector
    # Set a custom trigger sector in the manager to load the iso specified at X.
    # Up to 500 iso can be specified and the sector value specified must be in hexadecimal
    # Only valid when manager.type=custom or manager.type=custom+homebrew
    #iso.0.sector=A00

    ################
    # iso.X.path
    # Set the path of the iso to load when the associated sector is trigger.
    # Up to 500 iso can be specified and the sector value specified must be in hexadecimal
    # Only valid when manager.type=custom or manager.type=custom+homebrew
    # Options are :
    # dvd: Iso is a DVD Movie
    # bd: Iso is as a BD Movie
    # ps1: Iso is a PS1 game
    # ps2: Iso is a PS2 game
    # ps3 : Iso is a PS3 game (default)
    #iso.0.path=/PS3_GAMES/game.iso

    ################
    # iso.X.type
    # Set the type of the iso to load when the associated sector is trigger.
    # Only valid when manager.type=custom or manager.type=custom+homebrew
    #iso.0.type=ps3

    ################
    # eject.sector
    # Set a custom trigger sector in the manager to enable the auto-eject feature.
    # The sector value specified must be in hexadecimal
    # Only valid when manager.type=custom or manager.type=custom+homebrew
    #eject.sector=B800

    ################
    # hdd.poll
    # Set the interval in seconds for the ODE to poll the HDD to prevent it from idling.
    # Set to 0 to disable the feature. Default value is 1
    #hdd.poll=1

    ################
    # game.type
    # Defines the type of game of the iso specified in game.path if manager.type=disabled is set
    #
    # Options are :
    # dvd: Iso is a DVD Movie
    # bd: Iso is as a BD Movie
    # ps1: Iso is a PS1 game
    # ps2: Iso is a PS2 game
    # ps3 : Iso is a PS3 game (default)
    #game.type=ps3

    ################
    # disc.unsupported
    # Disables the "Inserted disc is not supported by the COBRA database"
    # Is useful for switching to a PS2 game or dumping an unsupported game
    # If the disc is not supported in the database, the game will not launch.
    #disc.unsupported=ignore

    ################
    # eject.add_menu
    # Adds a menu to the XMB when a PS3 game is loaded to return back to the manager
    # This is useful for superslim users who do not have the "Remove Disc" option in XMB
    #eject.add_menu=1

    ################
    # game.pt
    # Forces the ODE to work in Passthrough Mode
    #game.pt=1

    ################
    # eject.delay
    # Specify the delay in milliseconds between the moment the disc is ejected and the moment the
    # disc is reloaded into the tray for QSB systems (2k, 2k5, 3k and 4k)
    # The default value is 1000ms
    #eject.delay=1000


    ################
    # leds.disable
    # Disable a LED color. This is useful for people who find the LED annoying when trying to sleep
    # Disabling one color can affect combined colors. For example, when loading a DVD movie
    # which shows a white LED (green, red and blue), disabling the green LED will show a
    # purple (blue, red) color instead.
    # Options are :
    # 0: No color disabled (default)
    # 1: Disable blue LED
    # 2: Disable red LED
    # 3: Disable blue and red LED
    # 4: Disable green LED
    # 5: Disable green and blue LED
    # 6: Disable red and green LED
    # 7: Disable all LED colors
    #leds.disable=7

    ################
    # bypass.4.55
    # Bypass the new 4.55 firmware authentication on superslim models. Refer to the user manual for
    # instructions on how to bypass the new authentication system
    #bypass.4.55=1


    ################
    # mcu.underclock
    # Underclock the MCU to 180MHz. This will make the ODE use less power and generate less heat.
    # This can be helpful if your ODE heats up and freezes often.
    # By default, the MCU runs at 270MHz.
    #mcu.underclock=1
     
  10. 29
    1
    3
    Devian

    Devian Loyal Member

    Joined:
    Nov 30, 2013
    MCU underclock staat uit.
    Probeer dit eens:
    mcu.underclock=1
    te zetten onder
    manager.on_eject=0

    Dus hieronder:
    # Recommended configuration is :
    manager.type=browser
    manager.on_reboot=1
    eject.on_selection=1
    eject.add_menu=1
    manager.on_eject=0
     
  11. 6
    0
    0
    vincent334

    vincent334 Loyal Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Ik heb het geprobeerd maar hij blijft nog steeds stotteren.:(
     
  12. 68
    9
    8
    SeaLkeN

    SeaLkeN Loyal Member

    Joined:
    Nov 15, 2013
    Occupation:
    Technician
    Location:
    Belgium
    Dan ben ik op het einde van mijn Latijn, vrees ik...

    Iemand?
     
  13. 4,823
    862
    113
    SDeath

    SDeath Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Verkeerde of beschadigde kabels?
     
  14. 6
    0
    0
    vincent334

    vincent334 Loyal Member

    Joined:
    Dec 26, 2014
    Ik heb de handleiding gevolgd dus ik heb de juiste kabels. Ook heb ik de kabels verwisseld om te kijken of hij anders zou reageren omdat de kabel misschien beschadigd is maar hij blijft op de zelfde manier stotteren.
     
  15. 4,823
    862
    113
    SDeath

    SDeath Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2013
    Draaien de games zonder IRD beter?
     
  16. 3
    0
    0
    wolftje

    wolftje Loyal Member

    Joined:
    Jan 17, 2015
    -> oplossing tegen het stotteren van games

    Ik had dit probleem ook : "stotteren van games.", dit heb ik zo opgelost -> zeker maken dat de usb harddisk gedefragmenteerd en geformateerd is (NTFS), de usb kabel die komt met de cobra ode is echt niet goed. één of andere goedkopen makelijk me dunkt ... Vervangen die handel ! -> lost heel wat problemen op.(traag laden + stotteren van de games = corrupte data veroorzaakt door die usb kabel. + gebruik maken van een externe usb poweradaptor (zo'n usb power reisadoptor volstaat) voor het aansluiten van je usb harddisk tot slot converteer altijd eerst de game met ps3geniso dan ben je zeker dat je ISO 100% ok is. Gebruik de USB poorten van de PS3 niet want deze geven niet genoeg power af ... vooral bij mij, een phat 60 GB model was dit nogal pijnlijk om dit te moeten vaststellen... Ik zit momenteel op 2.2 firmware en tot op heden werkt alles naar behoren. een kleine kanttekening wel : de "in movie animaties" durven soms eens haperen maar dit is zeer zeer zelden.
     
    Last edited by a moderator: Jan 17, 2015
  17. 88
    2
    8
    Dolle

    Dolle Loyal Member

    Joined:
    May 29, 2014
    Occupation:
    None unfortunatly
    Location:
    Overhere!
    Ik heb exact hetzelfde. Maar voor de rest draait ie uitstekend, ik heb geen klagen.
    En hier gebruik ik ook een andere kabel als de geleverde. Ook maak ik gebruik van externe voeding voor de hd. Wat mij eraan deed denken of je wel de juiste HD hebt voor je ps3? Hier een WD, en die doet het uitstekend.
    Heb het geprobeerd met een samsung, een externe met voeding via de usb van de phat. Jammer dan, no go.
    Dus daar kan je ook nog een punt hebben.
     
  18. 5
    0
    0
    edin

    edin Loyal Member

    Joined:
    Mar 16, 2015


    Hi SDeath

    Can u pls help me with my ps3,have some problems with cobra ode +dmc, pls contact me via message or when u have skype i can add u there

    Hope u will help me.

    thanks
     

Share This Page