hit tracker

Confirmed G6 Homebrew Compatability List

Discussion in 'NDS FlashCarts, Custom Mods' started by BombBomb, Aug 13, 2006.

  1. 15
    0
    0
    TheMarioKarters

    TheMarioKarters Loyal Member

    Joined:
    Oct 30, 2005
    I can confirm that the .sc.nds version works.
     
  2. 0
    0
    0
    Grimgoil

    Grimgoil Guest

    What is the "Add Header" option, while burning game with the u-disk i never cameuopn such an option:confused:
     
  3. 22
    0
    0
    BombBomb

    BombBomb Loyal Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    It is an option when you run it on the card, not an option when you burn. When you go into your card in the menu (I believe by pressing X?) and you select a file to play it will have you pick "run" or "add header."
     
    Last edited by a moderator: Aug 29, 2006
  4. 273
    0
    0
    galaxykidgamma

    galaxykidgamma Loyal Member

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Occupation:
    student
    Location:
    USA
    Home Page:
    http://www.myspace.com/microsonic
    the new dStar sequencer is not working, even when you "add header" you get white screens

    EDIT: I can also confirm that nitrotracker does not work
     
    Last edited by a moderator: Aug 31, 2006
  5. 21
    0
    0
    junfeng85

    junfeng85 Loyal Member

    Joined:
    Jul 12, 2006
    NDS mail works but i cannot get the application to read the configuration file or save my settings. Have to rekey my options every time.
     
  6. 25
    0
    0
    olax

    olax Loyal Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    1st post says Picodrive (genesis/megadrive emu)does not work but it works fine. I've been playing sensible soccer for the last hour (still rocks even after all these years). :D

    You need to append the rom to the picodrive 1.5 file

    (from the instructions.......)
    Added support for appended ROMs. This should allow users with carts not supported by gba_nds_fat to use PicoDriveDS. Simply append a ROM to the PicoDriveDS binary, and it will run it (on *nix systems this can be done with “cat romname.ext >> picodriveds.extâ€, on Windows with “copy /b picodriveds.ext+romname.ext picodriveds-withrom.extâ€, substituting the appropriate filenames of course). You can only append one ROM at a time. In this mode, Genesis SRAM will be saved to GBA SRAM. Some patchers may work correctly with this and save the SRAM to your removable media,

    (And Yes saves seem to work for me as well)

    Copy the resulting file to the G6 Lite then browse using MyCard and do the Add Header option to launch.

    No sound in Picodrive but the games are very playable.

    tolax
     
    Last edited by a moderator: Sep 1, 2006
  7. 62
    0
    0
    Flergle

    Flergle Loyal Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Where is this "add header" function? I can only find a "trim ROM" option and the four different writing methods.
     
  8. 158
    0
    0
    wadsy

    wadsy Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2005
    its not in G6 U-DISK Manager, once you've stuck in your g6 into your NDS switch on and goto top right hand corner where it says NDS Games select, my cart in there find your homebrew and tap it should come up with 2 options run and add header
     
  9. 62
    0
    0
    Flergle

    Flergle Loyal Member

    Joined:
    Jun 29, 2006
    Cool (just noticed the question was answered above, apologies). But can someone tell me if you're supposed to patch homebrew ROMs with the U-Disk Manager like a normal ROM, or if you just copy those directly across?
     
  10. 25
    0
    0
    olax

    olax Loyal Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    Certainly with Picodrive it did not matter whether I used the U-Disk manager or just copied it accross. In the end I just copied it as you have to use the MyCard option in order to boot it using the Add Header Option. There seemed little point in having the game 'listed' when I can't boot it that way. I don't think there is a way of permanently specifying the add header option

    tolax
     
  11. 5
    0
    0
    siz

    siz Loyal Member

    Joined:
    Sep 1, 2006
    The cropping problem can be fixed by pressing L and d-pad up and down. However, it will then crop off part of the top of the screen (though i believe this part of the screen is less crucial).
     
  12. 22
    0
    0
    BombBomb

    BombBomb Loyal Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Thanks, Siz.
     
  13. 0
    0
    0
    Gaharay

    Gaharay Guest

    Anyone tried Tales of Dagur?
     
  14. 0
    0
    0
    killyourself

    killyourself Guest

    i cant get the DS to properly play the sega rom. this is what i do:

    copy /b picodrive.nds+eternalchampions.BIN eternalchampions.nds

    then i run with add header but the game just shows a messed up menu on the top screen and wont run.
     
  15. 22
    0
    0
    BombBomb

    BombBomb Loyal Member

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Try ammending the .ds.gba version. That worked for me.

    "Copy /b picodrive.ds.gba+shiningforce.bin PicodriveShiningForce.ds.gba"
     
  16. 0
    0
    0
    killyourself

    killyourself Guest

    hmm still a no go.

    im trying to append eternal champions and ive tried to add it to the .nds and .nds.gba versions, but still no good. anyone able to please give a step by step, because im not sure what im doing wrong here.
     
  17. 9
    0
    0
    Burgi

    Burgi Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2006
    Win2DS

    Win2DS doesn't seem to work. 2 White screens with standard settings. would love to see this in action! :(
     
  18. 9
    0
    0
    Burgi

    Burgi Loyal Member

    Joined:
    Jul 2, 2006
    Win2DS

    Ah I'm sorry. Did use the .nds file. When using the nds.gba file with the 'Run' command it works fine!!!
     
  19. 68
    0
    0
    MeTaLsToRmDS

    MeTaLsToRmDS Loyal Member

    Joined:
    Sep 12, 2006
    Has anyone got the Duckhunt by phantom working on the G6 lite. Ive tried .nds and .ds.gba and sc.nds but it turns white the closest I get is patching it to sc.nds and it gets to the menu but I cant start the game??

    UPDATE: Alright I got a little farther if you use U-DIsk program to put the .ds.gba on it skips the menu entirly and starts the game but the touch screen doesnt work and you cant shoot any ducks.

    If you cant find the game its right here ds.gba here http://nintendo-ds.dcemu.co.uk/duckhunt.shtml

    .nds here http://www.ndshb.com/modules.php?nam...howpage&pid=20
    (click yes under .nds colum)
     
  20. 25
    0
    0
    olax

    olax Loyal Member

    Joined:
    Oct 11, 2005
    You can add NetHack DS as not working (no surprise)

    Another one that will be incompatible until they sort out the fatlib

    tolax
     

Share This Page