hit tracker

[FIX] USB SELF POWERED - By Alfredo Guilenea

Discussion in 'Tutorials' started by Alfredo Guilenea, Jan 14, 2014.

  1. 107
    71
    28
    khalkedon

    khalkedon Loyal Member

    Joined:
    Oct 19, 2013
    Home Page:
    http://www.NewGameX.com
    Alfredo Guilenea,

    I tried today your style but still goes freezing. It really became powerfull, when I unplug the USB HDD from external PCB plug again no any shut down the PS3 system, this is good. However it didn't solve the freezing problem.

    Is there any solution advice to freezing problem?

    By the way today I tested 25 pcs Cobra ODE QSV model and only 3 pcs made freezing problem. I think Cobra Team produced some defective products. In my opinion new QSB series has 10% faulty product and can't fix via updates, because looks like hardware problem. One of them can't update.

    I'm waiting your another advices.... Thank you so much in advance.
     
  2. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal

    So you solve 22 boards that is good.


    I did not have any board with freezing problems so far at the moment.
    So its hard to tell from here.
    When freezing problems show up on one of my boards. I will take a look and see what happends.

    It can be two optuons.
    A transistor or other component that is bad. (If its freezing probably a filter or something)
    Or maybe a bad flash. But in order to try to fix that error. We need to ask magneto if there is anyway to flash the cobra board by JTAG.
     
  3. 49
    0
    0
    mich_e_l2000

    mich_e_l2000 Loyal Member

    Joined:
    Sep 22, 2013
    really I can't understand why cobra team is sooo silent towards that severe problem ...
    really I have 7 pieces unworking out of 30 pieces .... ie 25% .....
    and there is no response from cobra team
    I am afraid that this will affect their reputation ....

    please Cobra team : try to find rapid solution to that frezzing and at least try to validate the thankful trial of Alferedo
     
  4. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal
    I allready ask magneto to see if he can give me some schematics of the boards.
    Still he does not answer me. But im pretty sure is busy
     
  5. 73
    16
    8
    FizzyBubblech

    FizzyBubblech Loyal Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    I sent the link to your tutorial to the technician who installed the ODE on my unit and he said he'll let me know how it turned out. You're a lifesaver to a lot of 4.20-4.30 ODE users :D Hope magneto gets back to you soon.
     
  6. 215
    40
    28
    alzaabi

    alzaabi Loyal Member

    Joined:
    Feb 11, 2008
    I saw the pictures ... what if I soldered the inductor the opposite side ?
     
    Last edited by a moderator: Jan 22, 2014
  7. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal
    i dont know what you mean with the opposite side
     
  8. 21
    0
    0
    gataka

    gataka Loyal Member

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Hello Alfredo Guilenea ,

    First great job with the power fix, i will test it.

    Can you tell me where how to check this fuse on the motherboard. I have a PS3 Super Slim, that stoped spinning disc after installed Cobra QSV, when I remove it, it didnt start spinning.
     
  9. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal
    Sure dude.

    you have the fuse on this area

    2014-01-16 17.02.27.jpg

    what you have to do is this. Or better yet change the fuse if you can.
    2014-01-16 17.16.20.jpg


    here you have a picture of where it is

    2014-01-16 17.02.51.jpg

    and check all the cables of your cobra. i bellieve you have one that is shorted or something.
     
  10. 215
    40
    28
    alzaabi

    alzaabi Loyal Member

    Joined:
    Feb 11, 2008
    I mean if i soldered the inductor the opposite side , will it affect anything ?
     
  11. 49
    0
    0
    mich_e_l2000

    mich_e_l2000 Loyal Member

    Joined:
    Sep 22, 2013
    hi
    now I tried that mod ..but I am sorry to say that it was not successful
    I tried conductor coil 18 micro henry ..as in the tutorial but when I connect the wire that comes from the usb ...the power of the ps3 itself turn off completely ...I measured my connections with voltmeter and unfortuanely it was not successful at all ....

    I tried that in 3004B slim ps3 ....and took long wire from the usb as in the picture ....and cut the trace and connect the inductor as in the picture but when I connect the wire carrying voltage from usb ...the ps3 completely shut down ...

    if I complete without that wire ... it also freezes again ....

    any ideas ?????
     
  12. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal
    The ps3 shutsdown before you turn on the ps3? Or after?

    Can we see a picture of the soldering?
    Did you check if reallu cut?

    Is the same thing. You can install the inductor like you want
     
  13. 49
    0
    0
    mich_e_l2000

    mich_e_l2000 Loyal Member

    Joined:
    Sep 22, 2013
    I check really the cut trace ... I measured it by voltmeter ....
    if I connect the cable the ps3 completely shuts down whether after or before
    once connect it even the red led of ps3 shuts down
     
  14. 1,061
    121
    0
    ARMITAGEIII

    ARMITAGEIII <b>Mustang SuperSnake</b> Loyal Member

    Joined:
    Jan 18, 2014
    low tolerance PSU or shortcircuit ,there is no more answer i think ,if you followed the tutorial and your ps3 just lost all power not only shutdown is any of this 2 problems ,your psu dont have enough power(is very strange but maybe is a little fault and it does not have even a 8% of consumption tolerance) or shortcircuit . i would give a try about the shortcircuit somewhere ,because all psu got a tolerance to prevent capacitor aging and premature die...
    and think about the full lost power, not just switch off ,your ps3 lost even standby power.
     
  15. 21
    0
    0
    gataka

    gataka Loyal Member

    Joined:
    Apr 28, 2008
    юi am trying the method now. But its not working. When I connect HDD the light stay red. And when i close the try and wait for the disc to appear in the menu - the console freeze.
    Its super slim console, without the conductor the console is working but is shutting down with some hard drives.

    Edit : OK if I plug the hard drive after boot the light go green but I dont get a disc icon in the menu.

    Edit 2 : OK chane the hard drive and now is working.
     
    Last edited by a moderator: Jan 24, 2014
  16. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal
    Make a picture of your work please.
    If you can connect the hdd on the front port and the ps3 stays on.
    That means you should have enough power.

    If your ps3 shutdowns before turning on the ps3.
    First power on the ps3. Wait till boot and then.connect the Hdd
     
  17. 21
    0
    0
    gataka

    gataka Loyal Member

    Joined:
    Apr 28, 2008
    Yes, this is it. One hdd is working whenever is plugged. The other one need to be plugged after the console boot.

    All is working - no shutdown, no freeze. Perfect :).
     
  18. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal

    so what was the problem then? bad installation of the inductor? then?

    now is all working?
     
  19. 7
    0
    0
    VinT_BLR

    VinT_BLR Loyal Member

    Joined:
    Jan 8, 2014
    Please tell me. What capacity capacitor to which is soldered conductor. Thanks
     
  20. 312
    42
    0
    Alfredo Guilenea

    Alfredo Guilenea <b>Ferrari's Engineer</b><br /><i>MaxConsole Spani Loyal Member

    Joined:
    Oct 5, 2013
    Location:
    Argentina - Capital Federal
    You can ask magneto to tell you the values.
    I dont have it.
    Im not on my house right now.

    But why do you need the. Value for?
     

Share This Page