hit tracker

Liteon DG-16D2S Erase/Flash Support Here! DONT think its a brick read first.

Discussion in '360 Game Ripping, Custom Mods' started by ash1471, Dec 24, 2008.

  1. 15
    0
    0
    Wartywarthog4

    Wartywarthog4 Loyal Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    dosflash

    Ok im in dos and have done erase ok but when i type w it says Unknown flash chip!. any help with this please.
     
  2. 24
    0
    0
    thor107

    thor107 Loyal Member

    Joined:
    Oct 21, 2006
    I've had the same problem dude. It didn't do a full erase. When erasing before you hit e shut off the power to the drive and quickly turn it back on. If that doesn't work do the same except type liteon e. you'll know your erased it when you try to flash and it shows flash size 256kb
    hope that helps...
    I have faith in you let me know how everything works out
     
    Last edited by a moderator: Dec 31, 2008
  3. 15
    0
    0
    Wartywarthog4

    Wartywarthog4 Loyal Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    status

    I only get status 0x52 is this my problem do i need status 0x72 to continue and if so how do i achive this.
     
  4. 24
    0
    0
    thor107

    thor107 Loyal Member

    Joined:
    Oct 21, 2006
    Keep turning the xtractor on and off even if you get 0x47 or 0x54 as long as it is moving you should be able to get it to read
     
  5. 15
    0
    0
    Wartywarthog4

    Wartywarthog4 Loyal Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Done it

    Finally got there, I read another post on this site (liteon help) i think, anyway you have to run L-O-eras.exe 0000 twice (0000 being the sata port number) then its just the matter of typing W in Dos and away it goes. Many thanks for all the help.
     
  6. 24
    0
    0
    thor107

    thor107 Loyal Member

    Joined:
    Oct 21, 2006
    No problem enjoy Happy newyear!
     
  7. 42
    0
    0
    gazzaman2k

    gazzaman2k Loyal Member

    Joined:
    Nov 25, 2007
    another person found my post more useful then :D
     
  8. 1,274
    0
    36
    prankster

    prankster Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Occupation:
    Industrial Spraypainter
    Location:
    Falkirk, Scotland
    The thing is, if most people actually took the time to read the readme with the ixtreme v15 release, it's all in there anyways , gazza why dont you post your information in here too? Forums are all about information you know :)
     
  9. 2
    0
    0
    Sutila

    Sutila Loyal Member

    Joined:
    Jan 1, 2007
    I removed power from drive when i start erase in jungleflasher. I can't get it to change to 72 in dos.

    i don't know is my address FFE0 or CC00 or what. I Removed via drivers, there is only those two on iprep.

    Got it work i had wrong adress
     
    Last edited by a moderator: Mar 7, 2009
  10. 0
    0
    0
    ando2k5

    ando2k5 Guest

    you need to keep power to the drive if you want to erase it
     
  11. 39
    0
    0
    danlat1415

    danlat1415 Loyal Member

    Joined:
    Mar 8, 2007
    Is it possible to read the key and flash the Lite-on drive with the Xecuter Connectivity Kit v2?? Not v3...

    If it is, is it pretty much the same as using the v3? I don't have the 'no-solder probe' so I presume i'm going to have to solder.

    Anyone able to help me? I need to know what points to solder on the drive, and do I need to remove the solder once it's flashed?
     
  12. 6,064
    0
    36
    saleem

    saleem Loyal Member

    Joined:
    Apr 10, 2006
    Location:
    mars
  13. 37
    0
    0
    znote

    znote Loyal Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Brought a new 360 and need some help please

    I've just brought a new 360 with a lite-on drive.

    I've ordered the kit from Neo shop tonight and waiting for it now.

    But reading this thread it seems I should use dosflash to erase the drive.

    One guy is saying its a real DOS app and not a windows DOS app.

    So do I need to reboot the PC into DOS?

    The problem I have is I dont have floppy disk on my PC.
     
  14. 37
    0
    0
    znote

    znote Loyal Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Dos

    Can you use the window 32bit version with flashdos 16 ?
     
  15. 1,274
    0
    36
    prankster

    prankster Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Occupation:
    Industrial Spraypainter
    Location:
    Falkirk, Scotland
    I just posted a tutorial on the Liteon Drive HERE

    Using dosflash16 and firmtool on a bootable media, you can read your keys, make the firmware and erase/flash your drive all from dos!

    Enjoy!

    PS. It's still a WIP, I will expand it as time goes by to include all methods for the liteon, watch this space!
     
  16. 37
    0
    0
    znote

    znote Loyal Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Thanks for the Tut

    Hi,

    Thanks for the .pdf tut file it looks great.

    I've got my CK3 on order and should turn up tomorrow. I've made a bootable USB stick using iprep like you said. When you first run the iprep tool it asks for the Com port and says " must be com port and not USB based device"

    What does this mean ?

    The CK3 pro i've order is USB. Do I need something else to make this work with a COM port now.

    Thanks
     
  17. 51
    0
    0
    buzzar

    buzzar Loyal Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    :cool::mad:Tested and tested, jungle is good to read your key, inquiry etc..
    But, and a big BUT, DON'T use to erase, As It Will, and does Brick drives during erase in windows. ( UNSTABLE!!!!)

    Use dosflash in pure DOS to erase and flash your drive, Way to go, You have been warned!
     
  18. 9
    0
    0
    cjrenick

    cjrenick Loyal Member

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Thanks for info!
     
  19. 1,274
    0
    36
    prankster

    prankster Loyal Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Occupation:
    Industrial Spraypainter
    Location:
    Falkirk, Scotland
    To use the dosflash16 method, you must have either an onboard com port or a com port pci add-in card, com to usb adapters will not work as there are no drivers in dos that support them, that is of course unless someone writes one.
    If you want to use usb method, you will need to dump your keys using either jungleflasher or dvdkey32 v0.7.
     
  20. 37
    0
    0
    znote

    znote Loyal Member

    Joined:
    Dec 15, 2008
    Ok

    So I will use jungle flasher to read the key and then flashdos for erase and write the new firmware.

    I have a COM port on computer ive just checked this. So can the CK3 pro use USB and COM ports ?

    Also this might be a skool boy error but ive made a bootable flash pen using Iprep and copied over all the tools i need.

    But I can't get my PC to boot from it. In the BIOS i've changed all the settings to boot from USB first, Cdrom second and then harddisk.

    The only options I have is USB-FDD, USB-CDROM and USB-ZIP.

    Any ideas please?
     

Share This Page